Helligdage og snart læseferie

Helligdage er noget som jeg siden jeg var helt lille, aldrig har brudt mig om. Det har vel noget at gøre med at jeg har brug for rutiner, og trives bedst med at hverdagen er så rutine præget og forudsigelig som muligt. Når der så pludselig kommer alle de her fridage så opbryder de fasterutiner som jeg lever efter. Det her er ikke noget jeg sådan går og siger til andre end mine forældre og nogle få andre, da det jo her noget underligt og svært at forstå for de fleste andre mennesker, at jeg har det sådan. Fridage er jo noget de fleste mennesker elsker, og jeg kan egenligt også godt lide at holde fri i weekenden osv. fordi det er en del af mine rutiner, men helligdage og den lange sommerferien er noget jeg altid har haft det svært med. Jeg har også svært ved at omstille mig fra hverdag til ferie og omvendt, men når jeg så har omstillet mig plejer det at gå fint, men det kan man ikke nå på korte helligdagsferier.

Om et par uger får jeg læse ferie, og det gør mig for alvor rigtig utryg. Det stiller nemlig meget høje krav til at jeg selv skal kunne strukturer og organisere min læsning og hverdag, og der er ingen rutiner og tider som jeg skal følge, og det er noget som jeg har meget svært ved at skulle undvære.

PS. jeg har skrevet indlægget fra min telefon så det er årsagen til de mange flere end normalt skrivefejl mv.

1 thought on “Helligdage og snart læseferie

  1. Den stille pige

    Jeg tror, at der er mange familier, der lever med disse diagnoser, der har det på samme måde som dig.
    Ferier og fridage kræver planlægning, så fridagene bliver lige så forudsigelige som hverdagene.

    Måske kan du allerede nu begynde at planlægge dine dage og lave et skema for det du skal nå i løbet af læseferien? Det kan tage noget af utrygheden og stressen at være på forkant med, hvad der skal ske.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s